Sitegiant E-Commerce

friends

Tinggalkan Link Kamu Yea?

My Top 3

April 11, 2009

Mommy Chocmoist Cake



Bahan-bahan ( Size loyang 8" )
1 1/2 cawan mentega
1 1/2 cawan gula pasir
2 cawan tepung gandum
1/2 cawan serbuk koko di bancuh dengan 160ml air
5 biji telur
1 sdt soda bikarbonat

Bahan untuk topping
1 bar coklat cadburry@van hauten perasa susu ( rm5++)
4 sudu makan air masak
1 sudu makan minyak masak
satukan kesemuanya dan masak dengan kaedah double boiler

Cara-cara
Ayak tepung dan soda bikarbonat sebanyak 3 kali
Pukul butter dan gula hingga kembang
Masukkan telur sebiji-sebiji dan pukul lagi
Masukkan tepung + air koko dan kacau hingga sebati
Letakkan kertas minyak ke dlm loyang dan griskn dengan mentega, kemudian tuangkn bancuhan tadi
Bakar pada suhu 160'c selama 45 minit
Bila sudah masak, sejukkn kek dan tuangkan coklat cair ke atas kek, sedia utk di hidang.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...