friends

Follow by Email

Tinggalkan Link Kamu Yea?

My Top 3

October 31, 2010

Photoshoot

First time mengikuti photoshoot. shoot gamba model. semangat Kuala Sepetang

kuala sepetang 4 org


masih terasa, ditambah pula dengan semangat Taman Pertanian Universiti, UPM.


lagenda budak setan che am
makin bertambah2 la semangat saya untuk menambah pengetahuan dan pengalaman baru dalam dunia photography nie.

semasa di Kuala Sepetang (Bengkel Fotografi anjuran Unit Latihan dan Penerbit UKM) banyak yang saya perolehi sehingga terhasilnya

orang utan zoo taiping


sebuah gambar terbaik yang saya hasilkan(terbaik la sangat..) :D

yang nie plak

niena LBS


hasil daripada photoshoot hari nie di Ladang Ternakan, Taman Pertanian Unversiti UPM.

Saya masih baru dalam dunia photography nie..segala tunjuk ajar dan comment2 amat dialu2kan..

Truely

Hidayahalim.

October 27, 2010

Senyum

Terima kasih kepada M yg sekali lagi membuat saya senyum lebar selepas dengar suara dia..sayang M...dedicate diz song to him my M



Hope dia faham maksud saya.. :) lalala~ Thanks alot dear..

truely,

Norhidayah Abd Halim

Terima Kasih...

Terima kasih...lagu nie sangat2 bermakna bagi saya..someone nyanyikan lagu nie kat saya suatu ketika( beberapa bln lepas).



saya hargai sangat..bile dengar je lagu nie saya hepi n ingat kat dia..tapi kebelakangan nie dia macam nak menjauhkan diri dari saya..nak dijadikan cerita mlm tadi saya dapat bercakap (call je) dengan dia..dia mmg dpt rasa saya tengah dalam masalah yang sangat besar..sy sebak bile dengar dia nanges wlupn dia cakap dia selesema ciann MY..saya tak patut buat dia mcm tu..saya cakap kat dia n dia perlu ingat yang saya sayang abg lebih dari saya sayang dia(yg baru muncul dalam hidup nie)..sorry to say that..abg kne ingat tu..saya tau abg mesti akan baca blog nie.. maafkan saya yea MY?

Truely,
Norhidayah Abd Halim

October 7, 2010

Blog MajlisImpian.com » Resipi Kek Coklat yg Tersedap di Malaysia :)

Blog MajlisImpian.com » Resipi Kek Coklat yg Tersedap di Malaysia :): "Kek Coklat Lembap yg Tersedap di Malaysia

Bahan-bahan ( saiz 20 cm )

* 2 biji telur
* 1 cawan minyak masak
* 1 cawan gula pasir
* 1 cawan gula perang
* Bahan A
* 1 sudu kecil vanila
* 1 1/2 cawan susu segar perisa coklat
* 1/2 cawan air campur dgn 2 sudu kecil nescafe
* Bahan B
* 2 sudu kecil sodium bicarbonate
* 1 sudu kecil baking powder
* 1/2 cawan serbuk koko
* 2 cawan tepung gandum
* ==============================
* ** Topping **
* 1/2 cawan koko van hauten
* 1/2 cawan susu pekat
* 1 sudu besar minyak masak

Cara-cara

1. Pukul telur hingga kembang
2. Masukkan gula dan pukul lagi
3. Kemudian masukkan minyak masak
4. Ayak semua bahan B dan masukkan sedikit demi sedikit ke dalam telur tadi berselang seli dengan bahan A. Gaul sehingga sebati.
5. Bakar pada suhu 170 degree selama 1 jam atau sehingga masak
6. Untuk toppingnya.. masukkan semua bahan-bahan ke dalam periuk, dengan api kecik panaskan sampai nampak dah ok…taruk je atas kek yg dah sejuk

Sumber resipi: fendy75@myresipi.com

Idea: Anda boleh cuba resipi ini, samada untuk juadah berbuka puasa atau sebagai salah satu santapan untuk tetamu di hari raya nanti. Atau jika anda mahu menambah pendapatan sampingan, anda boleh buat bisnes kek menggunakan resipi ini. Selain itu, ia juga boleh dijadikan kek hantaran dan turut boleh dijadikan hadiah istimewa untuk suami/isteri anda.

- Sent using Google Toolbar"

Pencarian Resipi Choc Moist Cake Paaalingg Sedap

Saya sedang mencari resipi choc moist cake yang paling sedap...hope korang sume boleh la tolong sy...tapi nie bkn contest tau?di sebabkan addict to choc cake tu yg sy nak try wat yang sedapp punye choc cake..klu boleh yang moist la..tqvm semua...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hidayahalim's Channel

Loading...