friends

Follow by Email

Tinggalkan Link Kamu Yea?

My Top 3

September 28, 2011

Kisah Dongeng


suke sangat lirik lagu ni...banyak sangat terkena kat dayah...huhunak buat macam mana kan? si dia mesti la pilih yang lebih SEMPURNA, CANTIK n PERFECT pada pandangan dia.. alaa ape nak kisah? hidup tetap kene teruskan.. layanzzz

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

September 18, 2011

Kita Gembira sedangkan Teman Berdukacita





* Hati tengah berbunga-bunga weee~
gembira mcm lagu ni...
gembira mcm mana pun masih ada teman yang berdukacita..
hope teman yang sedang berdukacita dapat melupakan kedukaan hati yang sedang melanda..
dayah mintak dijauhi kedukaan seperti itu..
sebab kedukaan tu sangat menyakitkan..
di sebabkan hati tengah berbunga-bunga meh dayah share lagu nie.. 

Saat Bahagia 


Saat bahagiaku duduk berdua denganmu
Hanyalah bersamamu

Mungkin aku terlajur
Tak sanggup jauh dari dirimu
Ku ingin engkau selalu

'tuk jadi milikku
Ku ingin engkau mampu
Ku ingin engkau selalu bisa
Temani diriku sampai akhir hayatmu
Meskipun itu hanya terucap
Dari mulutmu uuu'
Dari dirimu yang terlanjur mampu
Bahagiakan aku hingga ujung waktuku
Selalu'

Seribu jalanpun ku nanti
Bila berdua dengan dirimu
Melangkah bersamamu

Ku yakin tak ada satupun
Yang mampu merubah rasaku untukmu
Ku ingin engkau selalu

Mungkin aku terlajur
Tak sanggup jauh dari dirimu
Ku ingin engkau selalu








untuk teman yang sedang berdukacita dayah doakan kedukaan itu pergi menjauhi diri kamo ye sygs?
sesungguhnya kedukaan tu banyak mengajar kita erti kesabaran dan menguatkan kita untuk menghadapi musibah yang melanda..

Jangan Bersedih...Cinta ALLAH dan Rasulullah Menjamin Kebahagiaan

Jangan Bersedih...Redha Dengan Anugerah Allah Membuat Anda kaya di Dunia

Jangan Bersedih...Allah Maha Pengampun lagi Maha Penerima Taubat serta Rahmatnya yang Maha Luas

Jangan Bersedih...Semata-mata disebabkan Anda Berbeza dengan Orang lain kerana setiap kejadian Allah itu ada kelebihan tersendiri

Jangan Bersedih...Bila Disakiti, Dicela, Direndahkan atau Dizalimi kerana setiap perkara yang berlaku adalah dugaan dari Yang Maha Esa

Jangan Bersedih Sesungguhnya Setelah Kesusahan Akan Ada Kemudahan

Jangan Bersedih...Kerana Kesedihan Anda akan Membuat Musuh Anda Gembira

Jangan Bersedih...Atas Perilaku Manusia Terhadapmu Tetapi Perhatikanlah Perilaku Mereka Terhadap Allah

Jangan Bersedih...Allah Tidak Akan Mensia-siakan Pengorbananmu dan setiap perkara yang baik mahupun buruk ada hikmahnya

Jangan Bersedih, Dunia ini Terlalu Hina Untuk Ditangisi

dipetik dari Syifamardiyyah

video ni untuk teman-teman yang sedang berduka hope terhibur



September 14, 2011

Resipi Choc Chip Cookies

Resipi ini diolah dari Resipi Famous Amours Cookies.
Credit to Lianaa juga sebab tetamu sangat suka biskut ni..dayah buat 2 kali sbb yang 1st batch dah abis sebelum jamuan raya kat rumah dayah last week. Yang 2nd batch tu tak sampai 2 hari dah abis dah. ngee~

* 250g butter
* 280g tepung gandum (dayah guna tepung kek)
* 10g serbuk koko
* 150g gula kastor (boleh jugak kalau nak kurangkan)
* ½ sudu kecil esen vanila
* ½ sudu kecil soda bikarbonat (dayah tak letak pun sbb dlm tepung kek dah sedia ada serbuk  penaik)
* 2 sudu besar susu tepung (dayah guna choc malt aka milo sbb kat umah takde susu tepung yang ada susu Anlene je)
* 2 sudu besar tepung jagung
* 1 biji kuning telur
* 100g sebarang kekacang (walnut, badam, hazel, gajus, etc, yang dicincang)
* 100g coklat cip ( dayah campur skali coklat masakan sbb ibu beli manyak... (",)
* Secubit garam

Cara-cara

1. Pukul mentega, gula kastor dan esen vanila hingga kembang.
2. Masukkan kuning telur dan pukul rata.
3. Ayakkan tepung gandum, tepung jagung, susu tepung, soda bikarbonat, serbuk koko dan garam ke dalam bahan yang dipukul tadi. 
Kemudian kacau hingga rata.

4. Masukkan coklat cip dan cincangan kacang. Kacau rata.
5. Sudukan adunan di atas dulang pembakar. Bakar pada suhu 160°C selama 15-20 minit atau sehingga kekuningan.
6. Sejukkan biskut terlebih dahulu sebelum disimpan di dalam balang kuih.


September 6, 2011

Cinta Dalam Hati

mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa di cintai
tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
dengan hidupmu, dengan hidupmu

telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
bahagia untukku, bahagia untukku

ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
meski ku tunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hidayahalim's Channel

Loading...