friends

Follow by Email

Tinggalkan Link Kamu Yea?

My Top 3

May 20, 2011

Mesin basuh yang sangat best!!!



Salam Jumaat semua… Kepada sesiapa yang tinggal di hostel ataupun yang pernah tinggal di hostel kompem minat kat mesin basuh dekat atas nie… Sebab ianya senang untuk digunakan dan boleh menjimatkan duit PTPTN korang… Lagi satu yang bestnye tak payah susah-susah nak cari duit syiling time nak guna mesin basuh nie…

Kapasiti mesin basuh nie tak lah sebesar mesin basuh biasa… Untuk sape-sape yang suke kumpul baju tue mamang tak sesuai gune mesin basuh nie… Mesin nie khas untuk sape-sape yang rajin basuh baju je yek…

Care nak gune pon senang jek… Tak payah susah-susah cume lekat kat dinding dah boleh gune…

Mesin nie senang dibawa ke mana sahaja… Contoh macam korang duduk kat tingkat 40 tak payah susah-susah bawah turun sekali dengan baldi-baldi… Cuma bawak turun mesin basuh nie je…

Mesin nie korang boleh gune sorang-sorang… Tak payah nak kongsi-kongsi dengan sesiapa pun… Kurang sikit jangkitan yang pelik-pelik tue…

Teknologi basuhan mesin nie sengan jek ianya hanya menggunakan stim… Jadi korang dah tak payah nak caru sabun basuh lagi yang asik kene rembat dengan membe-membe korang dah lepas nie…
http://www.blogger.com/img/blank.gif

http://www.blogger.com/img/blank.gif
sangat cool kan..kan..kan...??

p/s: Sumber asal : Jiwa Kacau
p/s: Credit to : Faeizxsaje2

May 19, 2011

For the rest of my life (Malay version)

Sepanjang Hidup

Album :
Munsyid : Maher Zain
http://liriknasyid.com


Aku bersyukur kau di sini, kasih
Di kalbuku, mengiringi
Dan padamu
Ingin kusampaikan
Kau cahaya hati
Dulu kupalingkan diri dari cinta
Hingga kau hadir ubah segalanya
Oooo
Inilah janjiku kepadamu

Chorus:
Sepanjang hidup
Bersamamu
Kesetiaanku tulus untukmu
Hingga akhir waktu
Kaulah cintaku, cintaku

Sepanjang hidup
Seiring waktu
Aku bersyukur atas hadirmu
Kini dan s'lamanya
Aku milikmu

Yakini hatiku
Kau anugerah sang Maha Rahim
Semoga Allah berkahi kita
Kekasih, penguat jiwa
Kuberdoa, kau dan aku di Jannah
Kutemukan kekuatanku di sisimu
Kau hadir sempurnakan s'luruh hidupku
Oooo
Inilah janjiku kepadamu

*Repeat Chorus
Yakini hatiku
Bersamamu, kusadari inilah cinta
Tiada ragu,
Dengarkanlah kidung cintaku yang abadi


May 18, 2011

Roundabout tu bulat ye kawan-kawan?

Selamat petang sume~rasanya ramai yang dah p Putrajaya kan..kan..kan?? n mesti pernah lalu kat roundabout kan? dayah baru tau rupa-rupanya dayah dah penah lalu kat roundabout terbesar di dunia...wow!!(terbeliak mata bila tau kan?). Ramai yang tak perasan sebab roundabout tue mengelilingi sebuah bukit… Panjang roundabout tue adalah 3.4KM… Kalau tak pcaye moh kite tengok kat bawah nie…



Soo percaye2kan lah diri korang yea? korang tak mimpi pon. Ala biasa la negara kita kan dah maju? Ala besar tak kisah jangan pelik n bole buat kita pening suda macam kat England nih~



pening kan?tula dayah cakap tak caye~ macam mane nak lalu jalan nie??? Jawapan die mudah je… Kalau korang pelancong korang cuma perlu follow bulatan yang paling besar sekali macam biase je… Tapi kalau korang dah expert dengan roundabout nie korang boleh follow short cut macam gambar kat bawah nie…



Ce korang bayangkan kalau tengah sesak...mcam nie la rupenye...



Macam2 kerenah kan?



p/s: Sumber asal Budak Botak

p/s: Banyak ayat2 sy copy dari Jiwa Kacau
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hidayahalim's Channel

Loading...