friends

Follow by Email

Tinggalkan Link Kamu Yea?

My Top 3

December 17, 2010

Jangan Kalah!!!

Saya berjanji tak akan kalah dengan perasaan saya lagi!!!saya sayang diri saya..family saya!!!!


Always Be There
Album : thank you ALLAH
Munsyid : Maher Zain
http://liriknasyid.com


Allahuakbar…

If you ask me about Allah
And what I know about it
I’ll answer will be .....

It’s everything about Allah
The pure love to our soul
Who have created you and me,
The heaven and whole universe
The One that made us hold and free
The Guardian of His True believers

So when the time gets hard
There’s no way to turn
As He promises to you
He’ll always be there
To bless us with His love and His mercy coz
As He promises to you
He’ll always be there

He’s always watching us, guiding us
And He knows what’s in our little heart
So when you lose your way to Allah
You should turn
As He promises to you He’ll always be there ...

Could bring the sun from the darkness
Into the light
Subhanallah
Capable of everything
Should never feel afraid of anything
As long as we follow His guidance
All the way through a short time
We have in this life
Soon it’ll all be over
And we’ll be in His heaven
And we’ll all be fined

So when the time gets hard
There’s no way to turn
As He promises to you
He’ll always be there
To bless us with His love and His mercy coz
As He promises to you
He’ll always be there
He’s always watching us, guiding us
And He knows what’s in our little Heart
So when you lose your way to Allah
You should turn
As He promises to you He’ll always be there

Allahuakbar

December 16, 2010

Kau Bukan Milikku

Kau bukan milikku, dah ku tahu segalanya…

Namun hati ini dah terukir namamu…

Mana mungkin aku mampu hapuskan

Ukiran namamu dihatiku…

Pedihnya sekadar menjadi penyinta bisu,

Lebih pedih bila tahu kau milik seseorang…

Aku tak mampu lakukan apa-apa…

Hatimu tak mungkin dapat kutakluki…

Aku sedar hati aku milikmu….

Tapi hatimu miliknya…

Jangan hantui hidupku lagi dengan

Bayanganmu…kerna hatiku luluh…

Jangan muncul dalam kotak ingatanku…

Walaupun hidupku bakal bergelap tanpa dirimu…

Tapi biarlah…

Daripada aku terus berendam air mata…

Sesuatu yang bukan milikku…

Takkan pernah jadi milikku…

Selamanya…

Maafkan aku kerana terlalu menyayangi insan

Sepertimu…

Maafkan aku kerana terlalu mengimpikan

Dirimu jadi milikku…

Moga kau bahagia bersamanya…

Selamanya…



Puisi Cinta ini dicopy dari Tentang Cinta hasil nukilan saudari Arianna Amna.

December 6, 2010

Broga Hill

Panjat Broga Hills bersama Reunion Kuala Sepetang:
En Hamydy , En Nazli , En Zukry , Cik Mimi Edani , Cik Syanana , Cik Watie , Cik Suraya , Cik Arenim & Cik Sazini

Date : 4 Dec 2010
Vanue : Broga Hill, Semenyeh


Pengalaman pertama dyh g hiking~huhu sampai ari nie kaki dayah saket huhu..mereka berkumpul kat Sate Hj Samuri n bergerak jemput dayah kul 12.. sampai kat ladang dalam kul 1 pagi..n sampai ke puncak paling tinggi kira2 jam 5 pagi..hehe jangan tanye knape kami sampai lewat sangat..

Antara gambar yg dayah amek..ade separuh dyh copy dari page Abg Midi n sket dari Mimi Edani~

DSC_0679


abg midi 1


DSC_0598


DSC_0624


DSC_0609


abg midi 2


abg midi 3


DSC_0630


DSC_0635


DSC_0638


DSC_0661


DSC_0669


DSC_0672


DSC_0673


DSC_0678


abg midi 4


abg midi 5

makan dlu sblum balik!!


sorry tak dpt nak taip caption pict nih...penat suda...mau rehat~ Esok Awal Muharam mulakan tahun baru dengan azam yang lebih positif!!

Penat suda~
Hidayahalim

Hari Keluarga Jabatan Bendahari, UKM

Salam Maal Hijrah semua~ lame rasanya dyh tak update blog nie..

HARI KELUARGA JABATAN BENDAHARI, UKM 2010
Date : 27 Nov 2010
Vanue : Desa Water Park

Walaupun tak ramai yang sertai family day nie..kami tetap bergumbira..yang single2 ramai yang tak g ari tu...rugi wooo..Kawan2 yang g nie syabas ye?sonok sangat2 tadi..

Nie antara pict yg dayah semapt snap..sket jee almaklum seronok sangat main air.. :D

from ermansyah

oleh Ju Liza dan di copy dari page Ermansyah Salleh pict sebelum dibenarkan masuk..


DSC_0254


DSC_0262

buah hati kak Tina


DSC_0279

anak kak Sarimah nie plak nanges sbb tak mao maen puzzle..


DSC_0353

smgat btol En Amiri kte nie jadi waiter..


DSC_0379


DSC_0390

paling klakar yg kat depan tu Nora..bot mereka tak gerak2


DSC_0396

majlis penyampaian hadiah


DSC_0406

nie jela yang hadir


DSC_0442

kami yang bujang-bujang..tapi sayang..Katak Kelabu dah balik time nie


DSC_0449

haa tangan sape paling gelap???



Hidayahalim.

November 26, 2010

Pelancaran Novel Terbaru Ramlee Awang Murshid ~ Rayyan Fantasi

Dayah memang suke sangat3 bace novel terutamanya novel2 Ramlee Awang Murshid. Ada je buku baru yang beliau lancarkan mesti dayah akan g beli(yg lama2 tu ada yg dyh beli n mana yg dah bace dyh tak beli dah) okeh skg kita cita pasal pelancaran Rayyan Fantasi plak ye? Pelancaran ni akan diadakan pada 4 December 2010 di MPH Bookstore Alamanda, Putrajaya.

poster rf_thumb[5]


Tarikh pelancaran novel nie dayah ade aktiviti ~ g panjat Bukit Broga ngn dak2 Reunion Kuala Sepetang..huhu camne dayah nak dapatkan? dayah tak bole tak pegi aktiviti tu.. so nak mintak tolong Zarul tolong belikan la..yela klu bole dayah nak jadi org terawal dapatkan buku tuuuuu... pelesee ye Zarulll dayah nak sangat buku tu..

November 21, 2010

Wedding Saidatul & Pasangan

Date : 21 Novenber 2010
Vanue : Bandar Baru Salak Tinggi

Salam sume..

Hari nie dyh try shoot kat wedding sai.. tapi malangnya sume pict2 dyh tak menjadi..tak tau la knape..kurang fokus + saket kepale + penat = hasilnya dapat la pict2 yg tak chantek + tak sharp..frust gile.. takpe la nak wat camne kan? dah jadi..
soo nie la pict2 yg dyh snap tadi.. comment la ye?




nie Afiq yg snap















ni la akibatnya lupa tuka lens. soo tak dpt la nak snap full. tp thanks kt Que Za sbb tlg snapkan pict nie..



thanks ye korang sbb tumpangkan dayah ari nie :)



makcik nie tengok je kami yg tengah menunggu kunci kete aty


~peristiwa off the day..kami menunggu kawan aty patah balik sbb kunci kete aty terselit kat dlm beg adik dia..huhu ni jela pict utk hari nie.. sy tau pict hari nie sangat tak chantek..

Budak Baru Belajar

Hidayahalim.

November 20, 2010

Broga Hill oh Broga Hill

Next event Reunion Kuala Sepetang ialah ke Broga Hill, Semenyeh. Hemm dayah tak tau la camne nak gambarkan perasaan time nie... excited sangat nak g panjat Broga nih lagi2 dayah baru tengok shoot2 yang di ambil oleh Real Life Is Real sangat teruja saya dibuatnya.

Walaupun permulaan perjalanan mereka mcm sangat menakutkan almaklumlah nak mendaki tu kne awal2 pagi(Subuh).

Tapi bile tengok hasil yang mereka dapat..wahhh canteknye..Indahnya ciptaan tuhan...

Hope event yang telah kami rancang akan berjalan dengan lancar hendaknya.. Ameen

1st Peak of the hill


Budak Baru Belajar

Hidayahalim :D

November 19, 2010

Tuntutlah ilmu sehingga ke Negeri China

"Tuliba 'ilma walau bis Sin."

Itulah sabda junjungan kita, Rasulullah S.A.W. yang bermaksud "Tuntutlah Ilmu Walau Ke Negeri China". Ingat lagi semasa ku di sekolah dahulu ustazah mengatakan peri pentingnya menuntut ilmu sehinggakan jika perlu merantau jauh seperti ke negeri China.

Saya masih baru n mentah dalam dunia fotografi. Saya perlu banyak n rajin2 belajar untuk menjadikan saya fasih n mahir dalam selok belok fotografi. Saya perlu selalu mengikuti kelas2 n jumpa sifu2 yang berpengalaman dalam fotografi.

Isy3 g kelas je slalu tapi tak praktik pon tak boleh jugak kan? Kalau tak membazir je beli SLR mahal2 kan3? baik beli compact camera je(bak kate en saiful :P )
GR3_black_center_open hehe...

Saya akan belajar n terus belajar..tak kira ape pun ilmu yang saya ingin pelajari.. Insyaallah dengan usaha dan kerajinan akan mengupgrade ilmu fotografi saya..


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


Saya masih belajar

Hidayahalim

November 17, 2010

BEZA CINTA,SAYANG,MINAT DAN SUKA

Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)





Sayang
- Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)





Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)





Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )



Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…

copy dari Separa Normal



Senyum lah...
hidayahalim :D

November 16, 2010

Ciri-Ciri Orang Yang Mencintai Kamu

Dalam kehidupan, kamu tidak sedar apa yang dilakukan oleh seseorang terhadap diri kamu merupakan satu petanda yang dia mencintai kamu. Dia tidak ingin kamu tahu secara terus daripada mulut dia tetapi dia menunjukkannya melalui perbuatan. Berikut merupakan 24 ciri-ciri yang dilakukan oleh seseorang yang menunjukkan bahawa dia mencintai kamu.

1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘selamat pagi’, ‘selamat hari minggu’, ‘selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6. Jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu.

8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? Pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.

10. Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu dan jauh.

16. Dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’

17. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

18. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

19. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

20. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

21. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

22. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

23. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa menunggu kamu.

24. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

“Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada, jangan pernah mensia-siakan orang tersebut… Kamu akan menyesal melakukannya!”

dipetik dari TENTANG CINTA

LoV3

hidayahalim. :D

1st Lucky Draw by Atie Aizam



Syarat2 nye senang jer..

1. Anda mesti seorang blogger
2. Anda mesti merupakan follower atieaizam.blogspot.com
3. Anda mesti mempunyai alamat di Malaysia
4. Buat entry bertajuk: 1st Lucky Draw by Atie Aizam
5. Mesti letak banner 1st Lucky Draw tu yer kat entry anda
dan linkkan ke blog ni
6. Kat sidebar pun, jgn lupa letak banner ni dan perlu linkkan juga
7. Tinggalkan link entry anda di komen box entry ini saje
8. Tag sorang kawan anda atau lebih terpulang pada anda


Tarikh Tutup: 30 November 2010


Zaimah Wahid
, Rudy , Eida


Semoga Berjaya !!!

November 15, 2010

Jika Aku Jatuh Hati

Doa yang harus kita ungkapkan...semoga ia dapat menenangkan hati ni..Mudah-mudahan doa ini dapat kita amalkan agar kita jatuh hati pada seseorang bukan kerana dirinya tetapi keranaNya…



Bismillahirrahmanirrahim…

Ya Allah…
Jika aku jatuh cinta,
Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya PadaMu,
Agar bertambah kekuatanku untuk mencintaiMu…

Ya Muhaimin…
Jika aku jatuh hati,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu,
Agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu…

Ya Rabbana…
Jika aku jatuh hati,
Jagalah hatiku padanya,
Agar tidak berpaling daripada hatiMu…

Ya Rabbul Izzati…
Jika aku rindu,
Rindukanlah aku pada seseorang,
Yang merindui syahid di jalanMu…

Ya Allah…
Jika aku menikmati cinta kekasihMu,
Janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya,
Bermunajat di sepertiga malam terakhirMu…

Ya Allah…
Jika aku jatuh hati pada kekasihMu,
Jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh,
Dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu…

Ya Allah,
Jika Kau halalkan aku merindui kekasihMu,
Jangan biarkan aku melampaui batas,
Sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu…

Amin ya rabbal alamin…

November 13, 2010

Hebat budak nih

Nak cite sket pasal sorang budak nie..

DSC_1375

Time dayah n kawan2 tgah tunggu turn amek gamba ngn pengantin (Ekin n Pojie) tadi, budak nie start tunjukkan aksi dia (gaya seorang photographer). comel sungguh.. paling klaka adik nie siap bole cakap kat Kalerpensel Photography "pakcik..blakang siket" n tolak photog tu ke blakang sket spy dia dpt amek pic kat pelamin tu.. tp, tak tau la adk ni amek ke tak pic tadi..hoho ceria jap walaupn penat..

Hidayahalim.

November 12, 2010

Perkahwinan ekin n pojie 12 Nov 2010

Location: Masjid Jamek Kajang
Date & Time: 12 Nov 2010 & 3.00 pm

Hari bersejarah untuk ekin n pasangannya pojie. n hari bersejarah bagi saya jugak. hari nie buat pertama kalinya saya shoot gamba nikah aka kawen n sume gamba ari nie(12/11/2010) saya amek pkai lens 50mm yg baru je beli pagi tadi..

DSC_1162


ops nie gamba pagi tadi... nak test power gunakan 50mm yg baru beli tu..huhu :D

okay ni sebahagian gamba hari nie..

DSC_1179


DSC_1182


DSC_1185


DSC_1196


DSC_1211


DSC_1220



DSC_1224


DSC_1232


DSC_1240


time kasih atas comment2 yang sangat membina keatas gambar2 nie oleh rakan2 semua...dengan comment2 nie la saya dapat membetulkan mana2 yang perlu di ubah..

huhu gamba sanding esok plak la yea?

Budak baru belajar

Hidayahalim





Location : Pangsapuri Prima Cempaka
Date & Time : 13 Nov 2010 & 12.30 pm ~ 3.00 pm

Okey mlm(13 Nov 2010) nie dayah sambung utk majlis resepsi kat umah pengantin perempuan..

Hari ni dayah g ngan Aty je..tunggu2 aty amek pic nie..(50mm)

DSC_1279


pict2 ari nie dayah amek gune dua2 lens.. (kit lens & 50mm) antara moment ari nie...
thanks gak kat KALERPENSEL PHOTOGRAPHY sbb ade certain pic nie mereka tolong shoot kan..


DSC_1288


DSC_1295


DSC_1298


DSC_1305


DSC_1316


DSC_1325


DSC_1327


DSC_1328


DSC_1339


DSC_1357


DSC_1352


DSC_1358


DSC_1362


DSC_1364


DSC_1366


DSC_1371


DSC_1374


DSC_1384


nie jela yang dapat dayah share...huhu sangat penat. pengalaman yg tak dapat dayah lupakan... :D


Photog: Hidayahalim & Kalerpensel Photography(credit to them sbb tolong dayah)

Selamat Malam sume...comment membina dari anda semua amat saya hargai...
Salam..

Oleh,
Hidayahalim
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hidayahalim's Channel

Loading...