friends

Follow by Email

Tinggalkan Link Kamu Yea?

My Top 3

January 25, 2011

Halwa telinga untuk hari nie~

Permata Yang Di Cari nyanyian Dehearty


Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu





thanks ya?

January 11, 2011

WIR CAMPAIGN: Covering the chest is the best!

dipetik dari blog SUE ANNA JOE


Menutup aurat secara sempurna. It's not easy. It's a process. But for the love of Islam and Allah, let us improve ourselves both spiritually and physically. For those who are wearing the hijab, let's do it right!



Apa kata kita mulakan dengan melabuhkan hijab, shawl, pashmina, scarf, tudung kita biar menutup dada. Hopefully I can commit to this. Sebab aku pon selalu je selempang tudung. It's not nicelah. Dada tu sebenarnya lebih menggiurkan dari rambut.

So do join this campaign! Spread it in your own blog, tumblr, etc. Kalau korang nak print buat fliers pon boleh gambar ni aku bagi kebenaran. Sangatlah dialu-alukan.

Oh by the way, WIR stands for Wear It Right. Hehe. So come on girls, let's do this. Covering the chest is the best!

{ANNA}

January 6, 2011

Comot EKSIDEN!!

Sedey je ari nie..
Nak g keje pagi tadi ujan lebat sangat time sampai kat highway...time nk wat u turn tu ade kete nie tibe2 benti huhh tak mao cite lagi!!! tengok je gamba nie..
















Yg masih teringat2kan comot

Hidayahalim

January 4, 2011

Dadali - Di Saat Aku Mencintaimu

malam nie dayah terasa nak layan lagu band seberang..lagu nie seseorang post kat wall fb dayah..dayah suke dangat lirik lagu nie..soo nak kongsi kat korang sume...soo LAYANNN

Dadali - Disaat Aku Mencintaimu

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…



Hidayahalim

January 3, 2011

Tahun baru 2011

Salam pembuka bicara..

Tahun 2010 telahpun melabuhkan tirainya sabtu lalu. Sebagai manusaia normal dayah jugak memasang azam utuk tahun 2011 yang mendatang. Walaupun kebanyakan impian last year tak tercapai..dayah akan teruskan usaha untuk capai jugak impian tu even dah melangkau tahun.

Apa-apa pun dayah harap semua impian kita semua akan tercapai tahun 2011 nie. paling penting usaha dan tawakal.. 2011 dayah sambut dengan hati yang terbuka untuk menjadikan diri ini lebih maju dan lebih berkeyakinan diri..Insyaallah..




January 1, 2011

ASAS FOTOGRAFI

Bengkel Asas Fotografi
Date: 18 Dec 2010
Vanue: Palace of Justice ~ Putrajaya

Terima kasih yang tak terhingga sy ucapkan kepada En Ismail Dahlan aka Abg Chantek kerana telah berkongsi n memberi tunjuk ajar kepada kami. Walaupun yang hadir ke bengkel ni hanya 3 org (Mimi, Nana n saya...thanks ye korang sbb sudi hadir) tapi kami telah banyak belajar n dpt menambahkan ilmu fotografi kami..

Thanks juga kepada model yg hadir Cik Ekyn Nora sbb sanggup melayan kerenah kami (BUDAK BARU BELAJAR)...ciann ekyn penat melayan kami..

Thanks jugak kepada rakan2 photographer lain yg turut membantu kami mengsetting kamera kami..

Time kasih tak terhingga jugak kpd Enchek Saiful Affendy sbb memberi kami peluang menambahkan ilmu kami..thanks kt En Saiful jugak sbb mengundang kami utk bengkel nie.haa tak lupa adik (ekyn) anda sungguh cantik..

Thanks gak kat Chi (Fatimah Nor Ain) sbb teman i ari tu..

mekaceh sume..Insyaallah sy akan mengaplikasikan apa yg telah sy pelajari..

nie antara pic that day..di copy dari Saiful Affendy, Mansor Wagiran, Mimi Edani n Princess Syanana...























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hidayahalim's Channel

Loading...