friends

Follow by Email

Tinggalkan Link Kamu Yea?

My Top 3

October 19, 2011

Saya sayang awak

Saya sayang awak...macam senang je nak cakap..tapi nak meluahkan memang sangat susah n sangat payah..setiap orang tunggu saat2 kata-kata ini di luahkan oleh si dia..haha berjiwangan pulak dayah malam nie...rasa-rasa ade ke lagi orang ikhlas semasa mengungkapkan kata SAYANG kepada pasangan dia? hope ada la lagi eh?


dah penat merepek jom layan lagu cik Heliza Helmi yg sangat chomel nih!!



KAU SELAMANYA
Aku amat sayang kamu
Dari dulu hingga kini
Tak berubah ku terlena keranamu

Walau apa pun terjadi
Aku setia menyanyangi
Diri kamu kan berada di hatiku
Kau insan teristimewa
Dulu kini selamanya
Ku terimakan dirimu oh sayangku
Ku harap kau pun begitu
Sama-sama mencintai
Oh indahnya cinta ini bersamamu
Terimalah diriku seadanya sederhana
Ku berserah kepadamu Ya Ilahi

September 28, 2011

Kisah Dongeng


suke sangat lirik lagu ni...banyak sangat terkena kat dayah...huhunak buat macam mana kan? si dia mesti la pilih yang lebih SEMPURNA, CANTIK n PERFECT pada pandangan dia.. alaa ape nak kisah? hidup tetap kene teruskan.. layanzzz

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

September 18, 2011

Kita Gembira sedangkan Teman Berdukacita





* Hati tengah berbunga-bunga weee~
gembira mcm lagu ni...
gembira mcm mana pun masih ada teman yang berdukacita..
hope teman yang sedang berdukacita dapat melupakan kedukaan hati yang sedang melanda..
dayah mintak dijauhi kedukaan seperti itu..
sebab kedukaan tu sangat menyakitkan..
di sebabkan hati tengah berbunga-bunga meh dayah share lagu nie.. 

Saat Bahagia 


Saat bahagiaku duduk berdua denganmu
Hanyalah bersamamu

Mungkin aku terlajur
Tak sanggup jauh dari dirimu
Ku ingin engkau selalu

'tuk jadi milikku
Ku ingin engkau mampu
Ku ingin engkau selalu bisa
Temani diriku sampai akhir hayatmu
Meskipun itu hanya terucap
Dari mulutmu uuu'
Dari dirimu yang terlanjur mampu
Bahagiakan aku hingga ujung waktuku
Selalu'

Seribu jalanpun ku nanti
Bila berdua dengan dirimu
Melangkah bersamamu

Ku yakin tak ada satupun
Yang mampu merubah rasaku untukmu
Ku ingin engkau selalu

Mungkin aku terlajur
Tak sanggup jauh dari dirimu
Ku ingin engkau selalu








untuk teman yang sedang berdukacita dayah doakan kedukaan itu pergi menjauhi diri kamo ye sygs?
sesungguhnya kedukaan tu banyak mengajar kita erti kesabaran dan menguatkan kita untuk menghadapi musibah yang melanda..

Jangan Bersedih...Cinta ALLAH dan Rasulullah Menjamin Kebahagiaan

Jangan Bersedih...Redha Dengan Anugerah Allah Membuat Anda kaya di Dunia

Jangan Bersedih...Allah Maha Pengampun lagi Maha Penerima Taubat serta Rahmatnya yang Maha Luas

Jangan Bersedih...Semata-mata disebabkan Anda Berbeza dengan Orang lain kerana setiap kejadian Allah itu ada kelebihan tersendiri

Jangan Bersedih...Bila Disakiti, Dicela, Direndahkan atau Dizalimi kerana setiap perkara yang berlaku adalah dugaan dari Yang Maha Esa

Jangan Bersedih Sesungguhnya Setelah Kesusahan Akan Ada Kemudahan

Jangan Bersedih...Kerana Kesedihan Anda akan Membuat Musuh Anda Gembira

Jangan Bersedih...Atas Perilaku Manusia Terhadapmu Tetapi Perhatikanlah Perilaku Mereka Terhadap Allah

Jangan Bersedih...Allah Tidak Akan Mensia-siakan Pengorbananmu dan setiap perkara yang baik mahupun buruk ada hikmahnya

Jangan Bersedih, Dunia ini Terlalu Hina Untuk Ditangisi

dipetik dari Syifamardiyyah

video ni untuk teman-teman yang sedang berduka hope terhibur



September 14, 2011

Resipi Choc Chip Cookies

Resipi ini diolah dari Resipi Famous Amours Cookies.
Credit to Lianaa juga sebab tetamu sangat suka biskut ni..dayah buat 2 kali sbb yang 1st batch dah abis sebelum jamuan raya kat rumah dayah last week. Yang 2nd batch tu tak sampai 2 hari dah abis dah. ngee~

* 250g butter
* 280g tepung gandum (dayah guna tepung kek)
* 10g serbuk koko
* 150g gula kastor (boleh jugak kalau nak kurangkan)
* ½ sudu kecil esen vanila
* ½ sudu kecil soda bikarbonat (dayah tak letak pun sbb dlm tepung kek dah sedia ada serbuk  penaik)
* 2 sudu besar susu tepung (dayah guna choc malt aka milo sbb kat umah takde susu tepung yang ada susu Anlene je)
* 2 sudu besar tepung jagung
* 1 biji kuning telur
* 100g sebarang kekacang (walnut, badam, hazel, gajus, etc, yang dicincang)
* 100g coklat cip ( dayah campur skali coklat masakan sbb ibu beli manyak... (",)
* Secubit garam

Cara-cara

1. Pukul mentega, gula kastor dan esen vanila hingga kembang.
2. Masukkan kuning telur dan pukul rata.
3. Ayakkan tepung gandum, tepung jagung, susu tepung, soda bikarbonat, serbuk koko dan garam ke dalam bahan yang dipukul tadi. 
Kemudian kacau hingga rata.

4. Masukkan coklat cip dan cincangan kacang. Kacau rata.
5. Sudukan adunan di atas dulang pembakar. Bakar pada suhu 160°C selama 15-20 minit atau sehingga kekuningan.
6. Sejukkan biskut terlebih dahulu sebelum disimpan di dalam balang kuih.


September 6, 2011

Cinta Dalam Hati

mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa di cintai
tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
dengan hidupmu, dengan hidupmu

telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
bahagia untukku, bahagia untukku

ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
meski ku tunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja

August 22, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Pejam celik...pejam celik dah 22 hari dah kita berpuasa kan? Sabtu hari tu kak Yun wife abg Hazuwan (Wandesign Studio) offer dayah utk makeover n shoot theme raya. Fikir punya fikir...pujuk punya pujuk akhirnya Yusri je yg nak ikot Dayah pi studio abg wan tu...huhu cedey je..
Yusri datang amek dayah kat Kajang dari umah dia kat KL pegi Kg Melayu Subang..then masa balik dari Kg Melayu Subang tu jalan jem tak hengat sampai 2 jam kami kat atas jalan tu...seb baik Yusri penyabar orangnya..hehe ciann dia lepas anta Dayah kat Kajang dia kuar ngn kawan2 dia...uish tak reti penat btol mamat sorang nih...btw maceh eh sbb teman Dayah... :)


eh lupe plak pasal makeover nih...nie la hasil makeover kak Yun kita... :)





















August 2, 2011

Salam Ramdhan 1432

Hari ni hari ke 4 kita berpuasa. Moga kita semua dapat menjadikan bulan Ramadhan tahun ni lebih baik dari tahun-tahun lepas.

Semalam first time dayah buka kat
Masjid Besi. Rasa macam di perantauan pulak. Yela buka sorang-sorang. Hehe sebenarnya tak la sorang-sorang dengan Adam sebenarnya tapi kat dlm Masjid takkan nk berbuka berdua kot? Berbuka dengan kurma, sepotong kuih n secawan air orange(klu tak salah). Selepas berbuka dayah pun pi la dewan solat. Dalam masa yg sama Adam sms Dayah ckp dia kat depan, kanan, ujung T-shrt blang itam(copy dr sms Adam).

Okay selesai solat Maghrib. Dayah turun lift nak pi ke parking kereta that time juga Adam call n Dayah minta dia datang kat tempat dayah parking kereta. Kat parking tu Adam tanya nak makan(berbuka) kat mana? Dayah? ne la tau tempat2 yang best untuk makan nih. Yang Dayah tau makan kat rumah paling terbaikk(air tangan ibu). Apa yang terlintas kat kepala nie SOHO (tpt slalu Dayah TT dgn Asiaphotographer KL) hehe maap..maap.. Mula-mula Adam follow je. Lepas tu dia dapat idea dari mana ntah dia capak makan kat precint 10 je la. Dayah ckp ok je asalkan tak jauh sangat. :D

Okay dah setuju pi makan kat Precint 10 ape lagi Dayah pun follow la motor Adam (eh dayah dgn Adam pi asing2 ye? haa mule la tu fikir lain tu..huhh). Dah sampai kat temapt di tuju. Rupenye Adam bawak Dayah pi makan kat de' Lanai Lakeview Cafe. Sampai kat de' Lanai Lakeview Cafe tu dayah jadi a bit kaku la almaklum tak penah makan tpt mcm tu. Rancang nak mkn kat kedai biase je(Dayah kan sempoi...hehe). Takpe la makan jela.

Adam tanya ok tak makanan sini(belum amek mknn lagi) sebab makanan macam tinggal siket je. Yela kami sampai kat
de' Lanai Lakeview Cafe tu dekat kul 8.15(lebih kurang) orang pun dah abis makan. Dalam hati cakap alaa tak kisah la sebab dah lewat lagipun Dayah bukan jenis makan banyak pun. Soo pe lagi pi cari tempat duduk n Dayah suruh Adam amik dulu makanan.
Makanan kat
de' Lanai Lakeview Cafe ni boleh tahan la(Dayah tak reti komen makanan yg Dayah makan kat luar). Borak-borak ngan Adam. baru perasan yg kat sebelah ktorang tu tasik...huuu kelass gitu. Dalam kul 9.15mlm kami pun balik.(abis cerita). Sebelum lupa, maceh Adam sbb belanje sy.. :)

Sedikit info
de' Lanai Lakeview Cafe:-

Location?
de' Lanai Lakeview Cafe
Lanai Neighbourhood Commercial Centre
Unit 4F, Ground Floor
No2 Persiaran Seri Perdana
Precint 10 Putrajaya


Contact no?
016-2585111 / 0196343111

Harga?
Dewasa - RM21.90
Kanak-kanak - RM10.00
murah kan??
klu early bird - RM16.90(kne beli voucher before Jumaat ni aka esok)

p/s saya dengan Adam hanya kawan ye? tolong jangan buat gossip murahan yea? Adam is my best friend EVER!!!

May 20, 2011

Mesin basuh yang sangat best!!!



Salam Jumaat semua… Kepada sesiapa yang tinggal di hostel ataupun yang pernah tinggal di hostel kompem minat kat mesin basuh dekat atas nie… Sebab ianya senang untuk digunakan dan boleh menjimatkan duit PTPTN korang… Lagi satu yang bestnye tak payah susah-susah nak cari duit syiling time nak guna mesin basuh nie…

Kapasiti mesin basuh nie tak lah sebesar mesin basuh biasa… Untuk sape-sape yang suke kumpul baju tue mamang tak sesuai gune mesin basuh nie… Mesin nie khas untuk sape-sape yang rajin basuh baju je yek…

Care nak gune pon senang jek… Tak payah susah-susah cume lekat kat dinding dah boleh gune…

Mesin nie senang dibawa ke mana sahaja… Contoh macam korang duduk kat tingkat 40 tak payah susah-susah bawah turun sekali dengan baldi-baldi… Cuma bawak turun mesin basuh nie je…

Mesin nie korang boleh gune sorang-sorang… Tak payah nak kongsi-kongsi dengan sesiapa pun… Kurang sikit jangkitan yang pelik-pelik tue…

Teknologi basuhan mesin nie sengan jek ianya hanya menggunakan stim… Jadi korang dah tak payah nak caru sabun basuh lagi yang asik kene rembat dengan membe-membe korang dah lepas nie…
http://www.blogger.com/img/blank.gif

http://www.blogger.com/img/blank.gif
sangat cool kan..kan..kan...??

p/s: Sumber asal : Jiwa Kacau
p/s: Credit to : Faeizxsaje2

May 19, 2011

For the rest of my life (Malay version)

Sepanjang Hidup

Album :
Munsyid : Maher Zain
http://liriknasyid.com


Aku bersyukur kau di sini, kasih
Di kalbuku, mengiringi
Dan padamu
Ingin kusampaikan
Kau cahaya hati
Dulu kupalingkan diri dari cinta
Hingga kau hadir ubah segalanya
Oooo
Inilah janjiku kepadamu

Chorus:
Sepanjang hidup
Bersamamu
Kesetiaanku tulus untukmu
Hingga akhir waktu
Kaulah cintaku, cintaku

Sepanjang hidup
Seiring waktu
Aku bersyukur atas hadirmu
Kini dan s'lamanya
Aku milikmu

Yakini hatiku
Kau anugerah sang Maha Rahim
Semoga Allah berkahi kita
Kekasih, penguat jiwa
Kuberdoa, kau dan aku di Jannah
Kutemukan kekuatanku di sisimu
Kau hadir sempurnakan s'luruh hidupku
Oooo
Inilah janjiku kepadamu

*Repeat Chorus
Yakini hatiku
Bersamamu, kusadari inilah cinta
Tiada ragu,
Dengarkanlah kidung cintaku yang abadi


May 18, 2011

Roundabout tu bulat ye kawan-kawan?

Selamat petang sume~rasanya ramai yang dah p Putrajaya kan..kan..kan?? n mesti pernah lalu kat roundabout kan? dayah baru tau rupa-rupanya dayah dah penah lalu kat roundabout terbesar di dunia...wow!!(terbeliak mata bila tau kan?). Ramai yang tak perasan sebab roundabout tue mengelilingi sebuah bukit… Panjang roundabout tue adalah 3.4KM… Kalau tak pcaye moh kite tengok kat bawah nie…



Soo percaye2kan lah diri korang yea? korang tak mimpi pon. Ala biasa la negara kita kan dah maju? Ala besar tak kisah jangan pelik n bole buat kita pening suda macam kat England nih~



pening kan?tula dayah cakap tak caye~ macam mane nak lalu jalan nie??? Jawapan die mudah je… Kalau korang pelancong korang cuma perlu follow bulatan yang paling besar sekali macam biase je… Tapi kalau korang dah expert dengan roundabout nie korang boleh follow short cut macam gambar kat bawah nie…



Ce korang bayangkan kalau tengah sesak...mcam nie la rupenye...



Macam2 kerenah kan?



p/s: Sumber asal Budak Botak

p/s: Banyak ayat2 sy copy dari Jiwa Kacau

April 23, 2011

SAAT TERAKHIR

Tetibe malam nie rasa sedey plak...huhuhu
soo layan jela lagu nih~

Saat Terakhir-ST12





Tak pernah terpikir olehku
Tak sedikitpun kubayangkan
Kau akan pergi tingalkan ku sendiri

Begitu sulit kubayangkan
Begitu sakit kurasakan
Kau akan pergi tingalkanku sendiri

Dibawah batu nisan kini kau tlah sandarkan
Kasih sayang kamu.. begitu dalam
Sungguh ku tak sanggup ini terjadi
Karna ku sangat cinta

(*)

Inilah saat terakhirku melihat kamu
Jatuh air mataku menangis pilu
Hanya mampu ucapkan
Selamat jalan kasih

Satu jam saja kutelah bisa
Cintai kamu,kamu,kamu dihatiku
Namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup

Satu jam saja kutelah bisa
Sayangi kamu dihatiku
Namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup
Dinantiku

April 6, 2011

JOM BerFACEBLOG !!!!

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


March 19, 2011

Comot EKSIDEN Lagi!!!!!!!

Adoiiii tak sampai 2 bulan comot sihat eksiden lagi 2 bulan lepas time ujan kali nie pn time ujan jgak cme kali nie kat jalan biasa bukan kat highway..
punye hati2 dayah bawak pon ade gak orang langgar... terkejut jgak time org tu langgar dayah..tp wat2 la steady...kuar kete ckp kt org tu "U sepatutnya berhenti!!" hehe wat2 berani konon..seb baek orang tu nak bayo..then bawak la kete ke bengkel..tokei kedai tu ckp ari isnin nti anta then selasa da bole siap...fuhhh



March 10, 2011

Terima Kasih Cinta~

Lirik Lagu Terima Kasih Cinta - Afgan



Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

ouuwwww...
ouuwwww...

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku oouuwww
Kesalahanku yang pernah menyakitimu



dayah sangat suke lagu nie~weee layann~

March 3, 2011

SAYA YANG GILA !!!!!!

GILA ~ menurut kamus pelajar

1. menanggung akibat sakit fikiran; tidak sihat fikirannya; sakit otaknya:Di sana, ada dua tempat merawat orang-orang ~.

2. tidak spt biasa; tidak dpt diterima akal; yg bukan-bukan: ~, takkan dpt melompat setinggi itu!

3. terlalu suka atau gemar akan; sangat asyik: Dia memang

~ bermain bola.

~ asyik (berahi)
terlalu asyik atau cinta.

~ babi
penyakit urat saraf yg menyebabkan seseorang jatuh dan tidak sedar.

~ bahasa
tidak berapa sopan budi bahasanya; tidak berapa waras fikirannya.

~ bayang
mencintai seseorang yg tidak mengetahui atau tidak melayan cintanya itu.

~ bayang-bayang
mengingini sesuatu yg tidak mungkin tercapai.

~ pangkat
a. selalu mengejar atau mencari pangkat.
b. berubah kelakuan atau sikapnya kerana mendapat pangkat tinggi.

~ perempuan
terlalu gemar akan perempuan.

~ renang,
= ~-~ air agak kurang baik ingatannya.

~ talak
agak kurang siuman kerana selalu teringat akan bekas isteri atau suami yg sudah bercerai dgnnya.

~ urat
sangat ingin hendak mengahwini seseorang tetapi tidak berupaya utk menyampaikan hajatnya itu.

gila-gila
1. spt orang gila; seakan-akan gila (tidak senonoh dll).
2. agak gila; gila sedikit.

menggila
1. bertambah-tambah (banyak, laju dll); menjadi-jadi: pergaduhan yg ~.
2. berkelakuan spt orang gila. menggilai terlalu asyik terhadap sesuatu atau seseorang. menggilakan menyebabkan jadi gila. tergila-gila terlalu gemar atau sangat suka akan; terlalu ingin: Jangan ~ akan bintang filem itu.

kegilaan
1. sifat atau keadaan gila.
2. sesuatu yg melampaui batas.
3. kegemaran atau keasyikan yg berlebih-lebih.

kegila-gilaan
1. agak gila; kelihatannya spt gila.
2. tergila-gila.


RENUNG-RENUNGKAN & SLAMAT BERAMAL

February 26, 2011

1, 2, 3, 4 Lyrics by Plain White T's

1, 2, 3, 4 Lyrics by Plain White T's



1, 2 .. 1, 2, 3, 4

Give me more lovin’ than I’ve ever had,
Make it all better when I’m feelin’ sad,
Tell me that I’m special even when I know I’m not,
Make it feel good when I hurt so bad
Barely gettin’ mad,
I’m so glad I found you
I love bein’ around you.

You make it easy,
It’s easy as 1, 2 .. 1, 2, 3, 4
There’s only 1 thing 2 do 3 words 4 you (I love you) I love you
There’s only 1 way 2 say those 3 words and that’s what I’ll do (I love you) I love you

Give me more lovin’ from the very start,
Piece me back together when I fall apart,
Tell me things you'd never even tell your closest friends
Make it feel good when I hurt so bad,
Best I that I’ve had and I’m so glad I found you
I love bein’ around you.

You make it easy
It’s easy as 1, 2 .. 1, 2, 3, 4
There’s only 1 thing 2 do 3 words 4 you (I love you)
I love you There’s only 1 way 2 say those 3 words and that’s what I’ll do (I love you) I love you (I love you) I love you.

You make it easy, it’s easy as 1, 2 .. 1, 2, 3, 4
There’s only 1 thing 2 do 3 words 4 you (I love you) I love you
There’s only 1 way 2 say those 3 words and that’s what I’ll do (I love you) I love you.(I love you) I love you.

(1, 2, 3, 4) I love you
(I love you) I love you.

February 24, 2011

Saya seorang yang sangat JIWANG ~ Sangat2...

70 Ayat Jiwang Wanita Yang Boleh Membuatkan Lelaki ‘Cair’

Ayat ini semua dalam bahasa inggeris jadi kalau teman lelaki/ suami anda tak tahu bahasa inggeris pastinya semua ini tak akan membuatkan suami anda cair dengan kata-kata ini.

Sejauh mana keberkesanannya saya tidak dapat pasti dan bukan semua ayat yang disenaraikan adalah sesuai untuk setiap individu dan situasi.


Apa-apa pon layan ajela…..

1. All I care about is being with you forever.
2. All the gold and diamond in the world are not enough to buy the love I have for you.
3. God created you for just for me.
4. I am addicted to your love.
5. I am crazy about you.
6. I cannot live without you.
7. I cannot stop thinking about you.
8. I did not mean to hurt your feelings.
9. I do not want to wake up from this wonderful dream with you.
10. I feel safe when I am with you.
11. I get lost in ecstasy when you make love to me.
12. I have finally discovered true love – you.
13. I love talking to you.
14. I love the way you make love to me.
15. I miss your hugs and kisses when we are apart.
16. I thank God for the day he brought you into my life.
17. I want to spend forever with you.
18. I will give anything to be with you.
19. I will give you my heart, my body, and my soul.
20. I will go with you to the ends of the world as long as you keep loving me.
21. I will rather be broke than trade your love for a million dollars.
22. I will travel a thousand miles to be with you.
23. I wish God had brought you to me sooner.
24. If anything happens to you, I will go crazy.
25. If I could I would make love to you a thousand times.
26. If I had to live life over again, I would live it with you.
27. If loving you is a sin, then let me be guilty.
28. If our love is blind, then I never want it to see the light of day.
29. Life without you will be like going to sleep and never having sweet dreams.
30. Loving you feels like heaven.
31. Loving you has made life even sweeter.
32. Loving you has made my life so full of joy and happiness.
33. My heart cries when we are apart.
34. You are my love, my heart, and my life.
35. No man has loved me the way you love me.
36. Nothing will ever stop me from loving you.
37. Ooh sweetie, you are so good to me.
38. Your warm hugs and your tender kisses are more precious than gold.
39. Talking to you is like sipping the most delicious wine – I want it to last forever.
40. The times we spend together are like precious gems that money cannot buy.
41. Time stops when you hold me in your arms.
42. When I am with you, my troubles seem to melt away.
43. When I look at you I see a man that I find irresistible.
44. Words are not enough to express how much I love you.
45. You are my prince.
46. You are my soul mate.
47. You are the most important person in my life.
48. You are the music that makes my heart sing.
49. You are the only man I ever want in my life.
50. You are the other half that makes me feel whole.
51. You are the perfect man for me.
52. You are the sweetest man I know.
53. You bring nothing but love, peace, joy, and happiness to my soul.
54. You bring so much joy and happiness to my life.
55. You love me gently.
56. You make me feel like a woman.
57. You make me feel so good I want to kiss you from your head to your toe.
58. You make me want you more each day.
59. You treat me like a princess and I love you with all my heart.
60. Your are the kindest man I know.
61. Your caring words touch the deepest part of me.
62. Your hugs and kisses melt my heart like chocolate ice cream on a warm summer day.
63. Your kisses are like warm chocolate on a cold winter night.
64. Your kisses are so good I feel tingles all over.
65. Your love is like a solid rock that will never break.
66. Your love is so good I can’t get away even if I wanted to.
67. Your love warms my heart like the glow of a candle light in a midsummer night’s dream.
68. Your loving whispers in a moon-lit night are like soothing wine, they put me in the mood.
69. Your smile is so comforting it makes my tears go away.
70. Your gentle touch sends chills up and down my spine


Read more: http://selangor2u.com/blog/tahukah-anda/70-ayat-jiwang-wanita-yang-boleh-membuatkan-lelaki-cair/#ixzz1EtMIX1h6
http://selangor2u.com/blog
Under Creative Commons License: Attribution
Sila like Fan Page di FB Kami s2u.my FB

copy artikel nie dari KLIK

February 21, 2011

Biarkan Aku Jatuh Cinta - ST12

Lirik Biarkan Jatuh Cinta ST12



*
Mata ini indah melihatmu
Rasa ini rasakan cintamu
Jiwa ini getarkan jiwamu
Jantung ini detakkan jantungmu

**
Dan biarkan aku padamu
Menyimpan sejuta harapan
Aku padamu
Rasa ini tulus padamu
Takkan berhenti
Sampai nanti ku mati

Reff:
Biarkan aku jatuh cinta
Pesona ku pada pandangan
Saat kita jumpa
Biarkan aku 'kan mencoba
Tak perduli kau berkata
'Tuk mau atau tidak

Back to *, Reff

February 10, 2011

100 Bloggers Diperlukan

klik kat gambar untuk keterangan


Macam mana nak buat?

1. Buat satu post yang bertajuk '100 Bloggers Diperlukan'
2. Pasang widget blogwalking di blog korang. Kod boleh diambil di sini. Sila jangan edit kod'nya
3. Submit permalink post di ruangan komen entri ni

Sumber: 100 Bloggers Diperlukan | Yiedpozi [Dot] Com

February 7, 2011

Ku Merindu by Shah & Ella vs Ku Menunggu by Rossa

Ku Merindu by Shah & Ella

Shah:
Ku merindu
Merindu cinta yang tulus dari hatimu
Selalu ku impikan hidup bersamamu
Ku kan selalu menanti balasan cintamu

Ella:
Ku berjanji,
Berjanji mencintaimu sepenuh jiwaku
Ku tak akan mendustakan cinta kekasihku
Agar kau dapat menerima cintaku

Ku selalu, merindu cintamu
Yang selalu ada di jiwaku

(Korus)
Aku tahu kau pun cinta
Tapi malu tuk berkata
Usah kau ragui cintaku
Ku tetap merindu

Aku tahu kau pun cinta
Tapi malu tuk berkata
Ku tunggu jawapan cintamu
Ku tetap merindu

Di saat ini hatiku rindu belaian cinta darimu
Ku harap kau merestui cinta dariku
Yang selalu setia menunggu dirimu…
Na na Na… Na na Na..




Ku Menunggu by Rossa

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

repeat reff

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu


February 6, 2011

Creative Lighting bersama Zane Nordin & Ismail Dahlan

Creative Light bersama Zane Nordin & Ismail Dahlan & Asiaphotographer KL
Date ~ 9 January 2011
Vanue ~ Dataran Merdeka, Kuala Lumpur

Nie antara pix yg sempat dayah amek~









February 2, 2011

Sedetik Lebih ~ Anuar Zain

Anuar Zain - Sedetik Lebih

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

January 25, 2011

Halwa telinga untuk hari nie~

Permata Yang Di Cari nyanyian Dehearty


Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu





thanks ya?

January 11, 2011

WIR CAMPAIGN: Covering the chest is the best!

dipetik dari blog SUE ANNA JOE


Menutup aurat secara sempurna. It's not easy. It's a process. But for the love of Islam and Allah, let us improve ourselves both spiritually and physically. For those who are wearing the hijab, let's do it right!



Apa kata kita mulakan dengan melabuhkan hijab, shawl, pashmina, scarf, tudung kita biar menutup dada. Hopefully I can commit to this. Sebab aku pon selalu je selempang tudung. It's not nicelah. Dada tu sebenarnya lebih menggiurkan dari rambut.

So do join this campaign! Spread it in your own blog, tumblr, etc. Kalau korang nak print buat fliers pon boleh gambar ni aku bagi kebenaran. Sangatlah dialu-alukan.

Oh by the way, WIR stands for Wear It Right. Hehe. So come on girls, let's do this. Covering the chest is the best!

{ANNA}

January 6, 2011

Comot EKSIDEN!!

Sedey je ari nie..
Nak g keje pagi tadi ujan lebat sangat time sampai kat highway...time nk wat u turn tu ade kete nie tibe2 benti huhh tak mao cite lagi!!! tengok je gamba nie..
















Yg masih teringat2kan comot

Hidayahalim

January 4, 2011

Dadali - Di Saat Aku Mencintaimu

malam nie dayah terasa nak layan lagu band seberang..lagu nie seseorang post kat wall fb dayah..dayah suke dangat lirik lagu nie..soo nak kongsi kat korang sume...soo LAYANNN

Dadali - Disaat Aku Mencintaimu

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…



Hidayahalim

January 3, 2011

Tahun baru 2011

Salam pembuka bicara..

Tahun 2010 telahpun melabuhkan tirainya sabtu lalu. Sebagai manusaia normal dayah jugak memasang azam utuk tahun 2011 yang mendatang. Walaupun kebanyakan impian last year tak tercapai..dayah akan teruskan usaha untuk capai jugak impian tu even dah melangkau tahun.

Apa-apa pun dayah harap semua impian kita semua akan tercapai tahun 2011 nie. paling penting usaha dan tawakal.. 2011 dayah sambut dengan hati yang terbuka untuk menjadikan diri ini lebih maju dan lebih berkeyakinan diri..Insyaallah..




January 1, 2011

ASAS FOTOGRAFI

Bengkel Asas Fotografi
Date: 18 Dec 2010
Vanue: Palace of Justice ~ Putrajaya

Terima kasih yang tak terhingga sy ucapkan kepada En Ismail Dahlan aka Abg Chantek kerana telah berkongsi n memberi tunjuk ajar kepada kami. Walaupun yang hadir ke bengkel ni hanya 3 org (Mimi, Nana n saya...thanks ye korang sbb sudi hadir) tapi kami telah banyak belajar n dpt menambahkan ilmu fotografi kami..

Thanks juga kepada model yg hadir Cik Ekyn Nora sbb sanggup melayan kerenah kami (BUDAK BARU BELAJAR)...ciann ekyn penat melayan kami..

Thanks jugak kepada rakan2 photographer lain yg turut membantu kami mengsetting kamera kami..

Time kasih tak terhingga jugak kpd Enchek Saiful Affendy sbb memberi kami peluang menambahkan ilmu kami..thanks kt En Saiful jugak sbb mengundang kami utk bengkel nie.haa tak lupa adik (ekyn) anda sungguh cantik..

Thanks gak kat Chi (Fatimah Nor Ain) sbb teman i ari tu..

mekaceh sume..Insyaallah sy akan mengaplikasikan apa yg telah sy pelajari..

nie antara pic that day..di copy dari Saiful Affendy, Mansor Wagiran, Mimi Edani n Princess Syanana...























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hidayahalim's Channel

Loading...