friends

Follow by Email

Tinggalkan Link Kamu Yea?

My Top 3

January 26, 2012

Bunting Perkahwinan

hari ni mood sangat baik untuk mengupdate blog yang sangat usang n berhabuk ni...
fuhhh...fuhhh (buang habuk) :P
okeh hari ni dayah nak share bunting yg dayah dah buat utk wedding abg dayah this week
sebenarnya ni first time dayah design bunting...
sila lah comment mana yang buat mata korang saket eh?tqvm

ni Design 1

ni plak Design ke 2


saje suke-suke post~weeee lap u

hari ni ibu sibuk kacau wajik durian...
semalam 3 hari berturut-turut ibu kacau dodol

January 25, 2012

Doa Pendekat Jodoh

Lately rasa tersentuh plak bila ramai kawan-kawan yang dah dapat teman (istimewa) bertunang, ada yang dah berkahwin (then lagi tersentuh bila abg dayah sendiri baru melangsungkan perkahwinan dia), ada yang dah ada baby..hemm asyik sangat terfikir 'bila la giliran saya pulak....???' huhu kalau di ikutkan tak baik merintih macam tu.. semua tahu yang jodoh terletak di tangan Tuhan. dan tuhan telah menetapkan jodoh kita sejak azali lagi.. kerap juga dayah berfikir dan akan terus berfikir (bila duduk sorang2) siapalah jodoh dayah.. hemm takpe lah dayah serah kepada Tuhan untuk menentukan siapa dia jodoh dayah..semoga bertemu dalam masa terdekat..Aminn :) 

Dayah share Doa Pendekat Jodoh untuk rakan-rakan yang senasib dayah.. :)


1- Pertama sekali baca surah Al Fatiha dan baca doa ini.


2- Gantikan sebutan yang bertanda bulat (dia) kepada sebutan pada jodoh korang.
  • Contoh pertama - jika yang berdoa itu perempuan untuk jodohnya : ALLAHUMMAJ ALHA kepada HU (dia lelaki dan sebutkan terus nama lelaki yg ingin korang di jodohan)
  • Contoh kedua - jika yang berdoa itu lelaki untuk jodohnya : ALLAHUMMAJ ALHA (dia perempuan dan sebutkan nama perempuan yang ingin korang jodohkan)
  • Contoh ketiga - Jika ingin doakan untuk diri sendiri atau mereka atau kami, tukarkan kepada sebutan HA mengikut sebutan2 yang telah di berikan.
NA - kami, HUM - mereka, NI - saya  HU - dia (lelaki), HA - dia (perempuan)

January 18, 2012

DOA SEORANG KEKASIH



Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan
Dia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan
Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu
Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah
Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa
Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bisa menemani aku
Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai
Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri
Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala
DOA SEORANG KEKASIH - INTEAM - download link :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hidayahalim's Channel

Loading...