friends

Follow by Email

Tinggalkan Link Kamu Yea?

My Top 3

April 9, 2009

KEK KEJU MANGGA



Bahan-bahan
Bahan Base
150 gm biskut marie kopi (dihancurkan)
70 gm butter

Cara
1. Kesemua bahan ini digaul sebati dan ditekankan ke dalam acuan kek.
2. Bakar selama 10 minit pada suhu 170'C.
3. Sejukkan.

Bahan Keju
250 gm krim keju
150 ml yogurt asli [natural yogurt]
60 gm gula castor
1 biji buah mempelam masak [mesinkan halus]
1 s/b serbuk agar2
150 ml air
Cara Memasak
1. pukulkan keju dan gula sehingga kembang dan ringan.
2. Masukkan yogurt asli dan dan mangga. Pukul rata supaya sebati.
3. Masakkan serbuk agar-agar dan air sehingga mendideh. Biarkan suam sekejap.
4. Bila dah suam masukkan agar-agar dalama dunan yg dipukul dan kacau rata.
5. Tuangkan atas base dan sejukkan dalam petisejuk semalaman.
6. Hiaskan dan hidangkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hidayahalim's Channel

Loading...