friends

Follow by Email

Tinggalkan Link Kamu Yea?

My Top 3

February 27, 2012

Tentang Rasa - Astrid




Aku tersesat,
Menuju hatimu,
Beri aku jalan yang indah..
Izinkan ku lepas penatku,
Tuk sejenak lelap di bahumu..


Dapatkah selamanya kita bersama,
Menyatukan perasaan kau dan aku..
Semoga cinta kita kekal abadi,
Sesampainya akhir nanti selamanya..


Tentang cinta yang datang perlahan,
Membuatku takut kehilangan,
Ku titipkan cahaya terang,
Tak padam di dera goda dan masa..


Dapatkah selamanya kita bersama,
Menyatukan perasaan kau dan aku..
Semoga cinta kita kekal abadi,
Sesampainya akhir nanti selamanya..


Dapatkah selamanya kita bersama,
Menyatukan perasaan kau dan aku..
Semoga cinta kita kekal abadi,
Sesampainya akhir nanti selamanya..



Dapatkah, selamanya kita bersama..
Menyatukan perasaan kau dan aku,
Dapatkah selamanya kekal abadi,
Sesampainya akhir nanti, selamanya..

February 13, 2012

Ku Pinang Kau Dengan Bismillah

Tuhan memberikanku cinta
Untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
Hanya untuk berkasih berbagi denganmu

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Hampa terasa bila ku tanpamu
Hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu
Hanya dirimu satu yang aku inginkan
Ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu(hanyalah dirimu)

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Senyum sedekahkan untuk...??
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Movie, movie & movie lagi

last week ada seseorang tu suggest dayah tengok cerita hafalan shalat delisa(dah post pasal movie ni hari tu) n movie laskar pelangi (akan di update kemudian). nak di jadikan cerita, kedua2 movie ni bagi dayah movie terbaik dari seberang. dari jalan cerita,susunan n gambar2 dia semua cantik! so dayah nk say thank you kepada yang berkenaan sebab share movie ni kat dayah.. next update pasal cite laskar pelangi ye? c ya..


love u :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

February 10, 2012

Rafli Kande - Kasih Ibu



Lembut kukenang, kasihmu ibu

di dalam hati ku kini menanggung rindu
kau tabur kasih seumur masa
bergetar syahdu, ooh di dalam nadiku

9 bulan ku dalam rahimmu
bersusah payah, oh ibu jaga diriku
sakit dan lelah tak kau hiraukan
demi diriku, oh ibu buah hatimu

tiada ku mampu, membalas jasamu
hanyalah do'a oh di setiap waktu
oh ibu tak henti kuharapkan do'amu (2x)
mengalir di setiap nafasku (2x) 


ibuuuuuuuuuuuuuu........... (3x)

Lembut kukenang, kasihmu ibu
di dalam hati ku kini menanggung rindu
engkau tabur kasih seumur masa
bergetar syahdu oh di dalam nadiku

indah bercanda denganmu ibu
di dalam hati ku kini slalu merindu
sakit dan lelah tak kau hiraukan
demi diriku, oh ibu buah hatimu

tiada ku mampu, membalas jasamu
hanyalah doa oh di setiap waktu
oh ibu tak henti kuharapkan doamu (2x)
mengalir di setiap nafasku (2x
ibuuuuuuuuuu........ (3x)

“Allahummaghfirlii waliwaa lidayya warhamhumaa kamaa rabbayaanii shaghiiraa”


SAYANG IBU SANGAT-SANGAT!!

Hafalan Shalat Delisa Full Movie

Firstly dayah nak ucapkan ribuan terima kasih kat seseorang sebab share kat dayah movie ni..katanya 'movie ni mengisahkan hubungan kekeluargaan yang sangat baik' lebih kurang mcm tu la ayat dia.. Tak dapat nak gambarkan macam mana cerita ni...antara movie dari seberang yang terbaik lagu tema dia Kasih Ibu juga boleh buat kita terharu. Ok jom tengok..sehabis menonton movie ni sama2lah kita sedekahkan Al Fatihah kepada mangsa-mangsa Tsunami yang terlibat.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hidayahalim's Channel

Loading...