friends

Follow by Email

Tinggalkan Link Kamu Yea?

My Top 3

January 25, 2012

Doa Pendekat Jodoh

Lately rasa tersentuh plak bila ramai kawan-kawan yang dah dapat teman (istimewa) bertunang, ada yang dah berkahwin (then lagi tersentuh bila abg dayah sendiri baru melangsungkan perkahwinan dia), ada yang dah ada baby..hemm asyik sangat terfikir 'bila la giliran saya pulak....???' huhu kalau di ikutkan tak baik merintih macam tu.. semua tahu yang jodoh terletak di tangan Tuhan. dan tuhan telah menetapkan jodoh kita sejak azali lagi.. kerap juga dayah berfikir dan akan terus berfikir (bila duduk sorang2) siapalah jodoh dayah.. hemm takpe lah dayah serah kepada Tuhan untuk menentukan siapa dia jodoh dayah..semoga bertemu dalam masa terdekat..Aminn :) 

Dayah share Doa Pendekat Jodoh untuk rakan-rakan yang senasib dayah.. :)


1- Pertama sekali baca surah Al Fatiha dan baca doa ini.


2- Gantikan sebutan yang bertanda bulat (dia) kepada sebutan pada jodoh korang.
  • Contoh pertama - jika yang berdoa itu perempuan untuk jodohnya : ALLAHUMMAJ ALHA kepada HU (dia lelaki dan sebutkan terus nama lelaki yg ingin korang di jodohan)
  • Contoh kedua - jika yang berdoa itu lelaki untuk jodohnya : ALLAHUMMAJ ALHA (dia perempuan dan sebutkan nama perempuan yang ingin korang jodohkan)
  • Contoh ketiga - Jika ingin doakan untuk diri sendiri atau mereka atau kami, tukarkan kepada sebutan HA mengikut sebutan2 yang telah di berikan.
NA - kami, HUM - mereka, NI - saya  HU - dia (lelaki), HA - dia (perempuan)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hidayahalim's Channel

Loading...